fredag 13 mars 2015

ANLÄNDE

Fredag
Den trettonde. Vaimo gillar inte riktigt att vi flyger. Typ just i dag. Sovmorgon. Klev upp seitsemältä. Ljust ute! Soligt. Bra flygväder? Kollade matchvikten. Sexti-nie! Prick. Najs! Precis vad jag siktat på. Nu har jag rum för lördagens kolhydratladdningen. Med vita till jobbet. Tog en sväng via Tempellunden. Berättade om min resa. Och utmaningen. Förstås. Höll en finskalektion i skolan. Käkade. Käkade. Makaronilåda. Och brojlersoppa. Thanx Pia och Sofia i köket. Mitt i prick! Hämtade sen vaimo från Marstranden. Off till Krombi i vita. Parkerade. Päronskallen bannade parkeringsavgiften. Nitton juuro. Katte-i-reve! Men tröstades av att vaimo bjöd honom på kahvia. Och en örfil. Checkade in springas-skooa. Passerade sekjuurity-tjecken. Och lyfte mot Helsinki. Flygresan gick bra. Stålande sol. Framme. Något försenade. Päronskallen rotade i handbagaget. Letade lompakkon. WTF! Var tusan e den? Var tvungen att lämna planet. På väg till flygbussen. Måste hitta den. Slängde ut hela ryggväskan på flygfältet. Nope. Finns inte. Fick panik. Rusade tillbaks till flyget. Voj arma dagar. Fick syn på en typ tvåmeters flygvärdinna. Frustade fram ett "lompakko". Varvid tvåmeters-kvinnan överräckte den. Med ett leende. Vi kuuluttade just efter ägaren. Pust! Päronskallen tackade. Så förtvivlat myttji. Och stoppade plånboken i jackfickan. Drog fast dragkedjan. Kahdesti.
Ett dryg timmes väntan på Vantaan lentokentällä. Roade mig att kolla antalet deltagare på söndag. Drygt nitton-tusen, 19157. Varav hundra-tie med Niinistö som statsöverhuvud. En av dem träffade jag på planet till Barcelona. Alfred S, en löpare jag träffade som hastigast på väg till Göteborgsvarvet ifjol. Sen fick Päronskallen för sig att man serverade kaurapuuro på planet. För ynka fyra juuro. Han beställde genast en tallrik. Den spanska flygvärdinnans bruna ögon blev stora. Större än en kos. Men lovade fixa fram gröten. Dock utan maitoa. Fyra timmar väntade Päronskallen. Men någon gröttallrik dök aldrig upp. Han fick nöja sig med en smörgare. Kahvia. Och en halvan Pantteri-påsa.
Framme i Barcelona kahdeksalta. Paikallista aikaa. Hittade springas-skooa. Och en taxi som tog oss till hotellet. I typ tvåhundra knutar. Nu tar Päronskallen och vaimo natte. I morgon hämtar vi ut startnumro. Och Päronskallen inleder kolhydrat-tankandet. Med en dubbelportion Eloveena. Som han släpat med från gröna hyllan.

Kanon: Att Päronskallen fick tillbaks lompakkon.

Kalkon: Ingen kaurapuuro på flyget.

Saldo: 0,0 km

Totalt: 678,0 km

Zurich Marató Barcelona: 1 dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar